Otrava din cutie. Si tu o pui in aproape fiecare mancare, dara fara sa stii cat de toxica este

17.06.2017

Otrava din cutie. Si tu o pui in aproape fiecare mancare, dara fara sa stii cat de toxica este
Bulionul cumparat din magazine este mai toxic decat ne imaginam. Cel putin asa arata un studiu realizat de APC Romania, in februarie 2017.
Conform studiului, in cadrul caruia s-au analizat 71 sortimente de tomate

Publicitate

in conserva (bulion, pasta de tomate, rosii pasate, tomate decojite, rosii taiate cuburi), 78% din bulionul si pasta de tomate analizate trebuie retrase de la comercializare, deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienta necunoscuta, diluat cu apa pana la obtinerea tipului de bulion sau pasta de tomate dorita a fi comercializata.

In plus, in celelalte sortimente de tomate in conserva, altele decat bulionul si pasta de tomate s-a identificat un singur aditiv alimentar si anume acidul citric.
52% din tomatele in conserva (rosii taiate cuburi, rosii tocate, tomate decojite, rosii pasate, pulpa de rosii), altele decat bulionul si pasta de tomate, contin acid citric!

Efectele consumului de alimente ce conţin acid citric E330
Acidul citric este considerat a fi un aditiv foarte sigur şi din aceasta cauza nu s-a stabilit doza maximă ce poate fi adăugată în alimente, producătorii de alimente fiind singurii care decid ce cantitate de acid citric folosesc.
Lipsa unei legislaţii care să impună o limita maximă admisă per kilogram

de aliment a dus la folosirea acidului citric în aproape toate alimentele, la utilizarea unei cantităţi exagerate în scopul creşterii termenului de valabilitate şi la o cantitate foarte mare de acid citric ce pătrunde în organismul nostru din surse externe.
Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului

Publicitate

dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acest lucru se datorează consumului ridicat de băuturi (sucuri) si dulciuri ce îl conţin.
Alte efecte ale acidului citric din alimente sunt: iritarea mucoaselor, voma, balonare, greata, intoleranta, diaree şi crampe abdominale.
Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie să consumaţi alimente ce conţin acid citric dacă suferiţi de afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
Ca medicament are mai multe efecte adverse decât ca aditiv alimentar şi nu trebuie să urmaţi un tratament cu acid citric fără să consultaţi un medic.
Momentan nu există dovezi solide în ceea ce priveşte capacitatea acidului citric de a produce cancer.
Surse de acid citric - E330
Din cauza că poate fi utilizat în produse solide cât şi în cele lichide, acidul citric poate fi întâlnit în aproape toate băuturile produse de industria alimentară (sucuri), în dulciuri, produse lactate, biscuiţi, prăjituri, peşte congelat, fructe de mare, îngheţată, vin, dulceaţa, gem, fructe sau legume conservate, jeleuri, sosuri, maioneză, produse de patiserie şi în bere cu diferite arome.
Acidul citric se foloseşte în cantitate mare şi într-un număr foarte mare de
produsele alimentare, de aceea recomandăm evitarea produselor procesate. Chiar dacă este considerat sigur, cantitatea zilnica ingerată este foarte mare şi poate afecta ireversibil dinţii, efectele asupra mucoaselor fiind reversibile.
Sursa:culinar.bzi.ro

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți